Sfeervolle windlichtjes in betonlook. De glazen worden stevig in een "betonnen sokkel" gegoten. Ideaal als stabiel windlichtje voor de tuin en het balkon.
Eerst meng je het beton. Hiervoor meng je ongeveer 10 g water per 100 g betongietmassa. Zorg dat er een homogene massa ontstaat. Laat het daarna ongeveer 10 minuten rusten.
2
Vormen voorbereiden
In de tussentijd kun je de vormen voorbereiden. Als gietvormen zijn bijna alle kommen, plastic bekers, papier-maché-dozen, tetra-packs, enz. geschikt. Als een schaal een enigszins ruw oppervlak heeft (zoals papier-maché), kun je deze invetten met wat slaolie of verwijdercrème.
3
Vormen met beton vullen
Nu kun je de vormen met het beton vullen. Je kunt ronde of vierkante vormen gebruiken en deze combineren met verschillende glazen.
4
Verzwaren
Het werkt het beste als je een deel met beton vult, vervolgens het glas in het beton duwt en deze verzwaart met een boek, enz. Je moet ervoor zorgen dat het glas echt recht staat.
5
Laten drogen
Het beton moet nu 1-2 dagen drogen. Daarna verwijder je hem voorzichtig uit de vorm en laat hem nogmaals nog 1-2 dagen drogen.
6
Verschillende patronen
Na de droogtijd kun je de betonnen windlichtjes nog decoreren met verf, patronen of sjablonen.
Bij dit windlichtje werd de bovenkant van de voet beschilderd met witte krijtverf.
7
Zigzag
Het grote windlichtje werd verfraaid met een zigzagpatroon (krijtverf wit). Hiervoor werd een sjabloon gebruikt.
8
Strook
Het kleinste windlichtje werd alleen van een strook (krijtverf in wit) voorzien.
knutselhandleiding delen
Als het knutselidee je bevalt, kun je met de volgende regel de link koppelen:
Volg Aduis nu - Klik hier en ontvang de nieuwste informatie op